U trendu

Nikolić: Decenije od zločina u Jasenovcu nije razlog da u svetu o tome ćute

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Spomen-području Donja Gradina da to što su prošle decenije od stravičnog zločina-genocida nije razlog što u svetu ćute i gledaju da se što manje pominju zločini Nezavisne Države Hrvatske u koncentracionom logoru Jasenovac.

„Razlog je, možda, što su pobijeni Srbi, a ubice su bili Hrvati. Nama danas udaraju žig zlikovca, a zlikovcima udaraju oreol žrtve”, kazao je Nikolić na komemoraciji povodom 71 godine od proboja logoraša iz ustaškog koncentracionog logora Jasenovac.

Prema njegovim rečima, Donja Gradina se ne uklapa u tu dirigovanu podelu naroda.

Predsednik Srbije je istakao da se od današnje Hrvatske „ne traži da voli Srbe, ako to ne ume“, dodavši da je dovoljno da uzvrati prijateljstvo koje joj se nudi, da se odvoji od ustaških zločina i da se ne plaši suočavanja sa delom mračne istorije u kojoj nije ni učestvovala.

„Da ne dozvoli da je neko uvede u zločin zaborava zločina. Naša ruka je pružena, da ne bismo morali da obelaževamo stradanje nekih novih Krstića, Dumitrovića…, čija je sreća i nesreća što nisu Hrvati“, naglasio je Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar