U trendu

Objavljeni tajni snimci razgovora Milanovića i ratnih veterana

Zagrebački Jutarnji list objavio je na sajtu tajne snimke sa sastanka bivšeg premijera Hrvatske i lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Zorana Milanovića i predstavnika ratnih veterana na kojima Milanović, medju ostalim, kaže da se vlast u Srbiji ponaša bahato i da je reč o „beogradskoj čaršiji“.

“Ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore (s EU) nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje (ratnih zločina) po Kosovu“, rekao je Milanović, prema audio snimku koju je objavio Jutarnji list.

Tema susreta bio je sporni zakon Srbije o nadežnosti za procesuiranju ratnih zločina na području bivše Jugoslavije.

On je rekao i da bi prema Srbiji „išao i radikalno ako treba“, ali i da se nada da se može postići bilateralni sporazum kojim bi taj problem bio otklonjen.

Milanović je u izjavi za Novu TV rekao da je su predstavnici SDP shvatili da udruženja veterana razgovor tajno snimaju, da to nije normalno, da to govori o karakteru nekih ljudi, ali da su „ćutali i smejali se“.

On je rekao da je sve što je objavio Jutarnji list već rekao javno, osim što „možda nije upotrebio reč čaršija“.

„Da sad ne objašnjavam šta u političkom kontekstu znači čaršija“, dodao je Milanović.

Predsednik SDP sastao se s pojedinim predstavnicima udruženja ratnih veterana pre dva dana u stranačkim prostorijama, uoči prevremenih parlamentranih izbora 11. septembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.