U trendu

Ostojić ponovo kritikovao Srbiju zbog izbeglica

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić danas je ponovo kritikovao Srbiju da usmerava izbeglice u Hrvatsku i to preko Bapske, sremskog mesta na području Iloka, gde je samo prošle noći prešlo 3.500 ljudi.

„Kad mi neko kaže da se taj prelaz (Bapska) može naći tek tako… Ja sam stari izviđač i teško bih ga pronašao. A ovde su organizovani autobusi koji dolaze na sto metara do prelaza na kojem nema niti jednog srpskog policajca“, rekao je Ostojić novinarima u privremenom izbegličkom kampu Opatovac kod Vukovara.

On je poručio Srbiji da nastavi da radi sve „tako lepo i dalje, ali prema graničnom prelazu s Mađarskom na Horgošu“.

Na pitanje o stanju na graničnom prelazu Bajakovo, na autoputu Beograd-Zagreb, Ostojić je odgovorio da taj prelaz, što se Hrvatske tiče, nije zatvoren za putnički saobraćaj.

„Došlo je, nažalost, do pobune vozača na srpskoj strani koji odbijaju da se uvede red i osigura putnički saobraćaj. S obzirom na to da nema sposobnosti da se to reši na srpskoj strani, nastao je krkljanac koji ne regulišu niti ga rešavaju. To je verovatno metoda pritiska na Hrvatsku kako bi otvorili kamionski saobraćaj“, rekao je hrvatski ministar.

On je dodao da je Hrvatska u međuvremenu otvorila granične prelaze Tovarnik i Gunja za putnički saobraćaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.