U trendu

Potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu Republike Srpske i Huavei

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je posetio telekomunikacionu kompaniju „Huavei“ u Pekingu gde je sa direktorom prodaje te kompanije za Balkan potpisao sporazum o strateškom partnerstvu RS i „Huavei“.

„Sporazum podrazumeva uspostavljanje sistema vezanih za siguran grad i bezbednost područja, uspostavljanje zasebne telekomunikacione i IT tehnologije za funkcionisanje Vlade, a moguće je da se proširi i na druge sektore – privreda, zdravstvo, saobraćaj i sve ono što je potrebno za komunikaciju i siguran protok ljudi i njihovu bezbednost“, rekao je Dodik koji boravi u višednevnoj poseti Kini.

„Huavei“ je globalni lider u oblasti telekomunikacija i naprednih tehnologija, a do Sporazuma je došlo na inicijativu „Huavei“ kancelarije u Banjaluci, čiji je šef prodaje Aleksandar Aćimović prisustvovao potpisivanju, prenosi RTRS.

„Mi smo jasno rekli svoje ubeđenje da ćemo partnerima iz RS preneti, ne samo naprednu tehnologiju, nego i iskustvo u upravljanju i obuci kadrova – rekao je Šu Venču, potpredsednik kompanije „Huavei“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.