U trendu

Pravi „mali šou“ u Brionima: Kitarović Nikoliću pružila ruku, on njoj tri poljupca (Video)

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je vrlo srdačno dočekala učesnike samita Brdo-Brioni, predsednika država nekadašnje SFRJ i Albanije, a od predsednika Srbije Tomislava Nikolića je, „po srpskom“, dobila i tri poljupca u obraz.

Nikolić i Grabar-Kitarović su se do sada više puta sretali, ali je ovo njihov prvi susret u Zagrebu, budući da je to prva poseta predsednika Srbije Hrvatskoj od kada se nalazi na toj funciji.

Zagrebački „Jutarnji list“ je susret Kitarovićke i Nikolića, zbog tri poljupca“po srpskom običaju“, nazvao „pravi mali šou“.

„Pravi mali šou izveo je srpski predsednik Tomislav Nikolić, nakon što mu je hrvatska predsednica pružila ruku za dobrodošlicu. Nikolić ju je poljubio prvo u oba obraza, a zatim i treći put, “po srpski“, uz vidno iznenađenu Kolindu Grabar-Kitarović. Time je Nikolić ponovio “tri poljupca“ za hrvatske šefove države, koje je namenio i bivšem predsedniku Ivi Josipoviću“, naveo je ovaj hrvatski dnevnik.

Inače, prvi je na Pantovčak došao Borut Pahor, koji je, kako se navodi, srdačno dočekan od hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović.

A poljupci za predsednicu su sledili od Donalda Tuska, predsedavajućeg Evropskog veća, a u tri odvojena automobila stigla su i trojica članova Predsedništva BiH. Posebno su se srdačno pozdravili Mladen Ivanić, srpski član Predsedništva i Borut Pahor, napomenuo je Jutarnji.

Nikolić: Daće Bog da se uvek ovako sastajemo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas iz Zagreba, sa samita u okviru procesa Brdo-Brioni, da očekuje obnavljanje prijateljstava u regionu i uspostavljanje saradnje.

„Daće Bog da se uvek ovako sastajemo i da obnavljamo prijateljstva i uspostavljamo saradnju“, napisao je Nikolić na svom Tviter profilu.

U Zagrebu se danas održava samit u okviru procesa Brdo-Brioni, a ovo je prva Nikolićeva poseta Hrvatskoj od kako je 2012. godine postao predsednik Srbije.

Domaćini samita su hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i slovenački predsednik Borut Pahor, a na skupu, između ostalih, učestvuju i potpredsednik SAD Džozef Bajden i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Lideri država nastalih na području bivše Jugoslavije i Albanije i njihovi gosti iz SAD i EU sastali su se na Pantovčaku u Zagrebu, gde se nalazi kabinet predsednika Hrvatske.

Srpski predsednik će se tokom boravka u Zagrebu sastati i sa predsednikom Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem i mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.