U trendu

Pretnje smrću poslanicima DPS

Trojici poslanika crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) prećeno je smrću jer u Skupštini nisu podržali predlog albanskih nacionalnih partija o novoj teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, po kojoj bi područje Malesije sa centrom Tuzi bilo samostalna opština.

Pretnje smrću preko Fejsbuk stranice Malesija-Tuzi upućene su poslanicima Nikoli Gegaju, Halilu Dukoviću i Luidju Škrelji, objavila je danas podgorička Pobjeda.

Na toj stranici uz fotografije trojice poslanika sa omčama oko vrata objavljena je čitulja na albanskom jeziku u kojoj se navodi da su trojica poslanika „tragično preminula“, da su oni „najveći neprijatelji i izdajnici albanskog naroda“, te  da ih „treba ubiti“, prenose mediji.

Skupština Crne Gore odbila je krajem prošle sedmice da usvoji izmjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji čiji su predlagači albanske partije a koje predvidjaju da varošica Tuzi dobije status punopravne opštine.

Varošica Tuzi, nadomak Podgorice je dominantno nastanjenja Albancima. Inicijativa o samostalnoj opštini postiji več duže vreme.

U poslednjih nekoliko godina Crna Gora je dobila dve nove opštine u kojima manjinski narodi čine većinu. Reč je o Gusinju i Petnjici, na severu Crne Gore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar