U trendu

Pupovac: Sumnjam u nameštanje, prevaru i mandatara

Nije bilo nesretnijeg, spornijeg, brzopletijeg i neuspešnijeg početka za jednu većinu, odnosno vladu, od ovog, izjavio je potpredsednik Samotalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

On je komentariÅ¡ući odluku da nestranačka ličnost Tihomir OreÅ¡ković bude novi premijer Hrvatske istakao da “sumnja u nameÅ¡tanje, prevaru birača i mandatara koji je pronađen u nekoliko sati, koji loÅ¡e govori i čita hrvatski i ne poznaje svoju zemlju“.

“Imali smo dobar razgovor sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović. Bez nas i ostalih zastupnika manjina nema stabilnosti, ni kratkoročno, di dugoročno”, navodi Pupovac za B92.

Inače, Pupovac je u utorak, nakon četvrtog kruga konsultacija sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, izjavio da SDÅ , koja ima dva zastupnika u Saboru, podrÅŸava lidera liste Most BoÅŸu Petrova za mandatara.

Tada je i delovalo da je izvesno da će Petrov u saradnji sa koalicijom SDP-a Zorana Milanovića postati novi hrvatski premijer, ali, po ko zna koji put, došlo je do preokreta. Petrov je i ođednom izjavio da prekidaju sve pregovore.

Nakon jučeraÅ¡njih celodnevnih spekulacija Domoljubna koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Most dogovorili su se da za mandatara predloÅŸe Tihomira OreÅ¡kovića, Å¡to je hrvatska predsednica prihvatila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.