U trendu

Republika Srpska najveća zaostavština Slobodana Miloševića

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas u Banjaluci da je najveća zaostavština Slobodana Miloševića njegovo učešće u stvaranju Republike Srpske, zbog čega Srbija ima obavezu da čuva Republiku Srpsku.

„O Slobodanu Miloševiću će svakako biti različitih mišljenja, kao i o svim ljudima na funkciji u to vreme, ali je njegova najveća zaostavština učešće u stvaranju Republike Srpske. Upravo zbog toga imamo obavezu da čuvamo Srpsku, a Srbija će uvek stati iza srpskog naroda“, rekao je Dačić novinarima povodom 23 godine od osnivanja Socijalističke partije Republike Srpske.

On je čestitao Socijalističkoj partiji RS godišnjicu postojanja, navodeći da SPS i SP RS imaju jake veze i saradnju iako „formalno nisu jedna partija“.

Predsednik SPRS Petar Djokić je rekao da je njegova stranka nastala u vreme kada je glavni cilj bio postizanje mira u BiH.

„Kada smo to uspeli, onda je trebalo u narednim godinama obnoviti Republiku Srpsku, a mi smo u tome učestvovali u više vlada“, istakao je Djokić.

On je rekao da socijalisti u RS posebnu zahvalnost duguju Dačiću i SPS-u, jer bi se „bez njihove podrške teško uspela održati Republika Srpska“.

„Za kraj želim reći da je svaka vlada u kojoj su socijalisti, dobra vlada, ali da će najbolja vlada biti ona na čijem su čelu socijalisti“, kazao je Djokić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar