U trendu

Sin Svetozara Marovića pušten iz pritvora

Sin predsednika Političkog saveta crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, Miloš Marović, napustio je danas istražni zatvor u Spužu, gde je proveo mesec dana, pod sumnjom da je umešan u nezakonitu trgovinu nekretninama u opštini Budva.

Iz istog razloga, u istražnom zatvoru od 17. decembra je i Svetozar Marović, a pod istragom i takodje u pritvoru je odranije njegov brat Dragan.

Branilac Marovića, advokat Zdravko Begović, izjavio je novinarima da se Miloš Marović nagodio sa Specijalnim tužilaštvom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala o uslovima puštanja na slobodu.

Miloš Marović je navodno pristao da u zatvoru bude godinu dana i da plati 380.000 evra.

Specijalno tužilaštvo je, takodje, kako se navodi, imalo u vidu zdravstveno stanje Miloša Marovića.

Prema objašnjenju Begovića, Viši sud u Podgorici treba da se izjasni o nagodbi Miloša Marovića i Specijalnog tužilaštva, kao i da donese rešenje o presudi.

Zbog sumnji da su odgovorni u nezakonitim poslovima u vezi s prometom nekretnina, pored trojice Marovića, odranije je istražni postupak poveden i protiv još nekoliko lokalnih funkcionera opštine Budva, medju kojima su dva, sada već bivša gradonačelnika, Rajko Kuljača i Lazar Radjenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar