U trendu

Sin Svetozara Marovića u istražnom zatvoru

Miloš Marović, sin visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića, prebačen je u istražni zatvor kod Podgorice pošto mu je sinoć odredjen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je umešan u nezakonitu prodaju državne zemlje kod Budve.

Marović je u pritvoru zbog sumnje da je umešan u nezakonitu prodaju 26.000 kvadrata opštinskog zemljišta u zaledju plaže Jaz, čime je gradski budžet oštećen za 1,4 miliona evra.

Odbrana tvrdi da je zdravstveno stanje Marovića takvo da on ne moze da ostane u istražnom zatvoru i nada se da će on početkom sedmice biti prebačen u Klinički centar u Podgorici.

„Zdravstveno stanje Marovića je takvo da on ne može da boravi u prostorijama istražnog zatvora… On je već duže pod određenom terapijom i medicinskim tretmanom i bilo bi nehumano odvesti ga u sredinu koja ne ispunjava elementarne uslove za njegovo lečenje“, kazao je medijima Marovićev advokat Zdravko Begović.

On je dodao da se nada da će zatvorski lekari „odmah posle nedelje“ odlučiti da Marovića upute u Klinički centar gde bi ga lekari hospitalizovali i omogućili mu lečenje.

Marović je početkom sedmice doputovao u Crnu Goru i saslušan je u privatnoj bolnici u Podgorici.

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović saslušao je Marovića u petak u sudu i odredio mu pritvor od 30 dana, posle čega je on prebačen u istražni zatvor.

Marović je jedan je od osumnjičenih za milionsku malverzaciju oko prodaje zemljišta u zaleđu Jaz u kojem je Opština Budva oštećena za 1,4 miliona evra.

Nalog za hapšenje Miloša Marovića izdat je ranije, ali poternica nije raspisana, jer je on, kako tvrdi njegova odbrana, više od dva meseca bio na lečenju u Beogradu, Italiji i Rusiji.

U istrazi prodaje opštinskog zemljista do sada je uhapšeno pet osoba.

Medju osumnjičenima u tom predmetu su i nekadašnja šefica budvanskog katastra Mirjana Marović i bivši potpredsednik Opštine Lazar Radjenović.

Mirjana Marović je strina Svetozara Marovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.