U trendu

Skoplje: 15 ljudi poginulo u nevremenu, Ε‘estoro nestalo

U velikom nevremenu koje je pogodilo Skoplje, poginulo je 15 ljudi, a Ε‘estoro se vodi kao nestalo, saopΕ‘tilo je danas Ministarsvo unutraΕ‘njih poslova Makedonije.

Kako je navedeno, žrtve su potvrdjene u severistočnim prigradskim naseljima Stajkovci, Smiljkovci, Aračinovo i Čento.

Po skopskim medijima, u sinoćnom olujnom nevremenu povredjeno je stotinak ljudi.

Na raőčiΕ‘Δ‡avanju posle nevremena i za pruΕΎanje pomoΔ‡i gradjanima angaΕΎovane su gradske sluΕΎbe, policija i vojska.

U Skoplju danas zaseda drΕΎavni krizni Ε‘tab kojim rukovodi ministar zdravlja Nikola Todorov, a za posle podne je najavljena vanredna sednica Gradske uprave Skoplja.

Ministar za rad i socijalnu politiku Dime Spasov rekao je da se ne pamti toliko jako nevreme u Skoplju. On je zajedno sa gradskim čelnicima proΕ‘le noΔ‡i posetio najteΕΎe pogodjena područja grada.

Olujno nevreme koje je sinoΔ‡ pogodilo Skoplje, trajalo je viΕ‘e sati i nanelo je velike materijalne Ε‘tete. NajteΕΎe su pogodjena naselja Stajkovci i Čento (ranije SindjeliΔ‡), gde je nadoΕ‘la voda izazvala odrone i poplavila kuΔ‡e.

Na području Skoplja u toku noΔ‡i su pala 93 litra kiΕ‘e na kvadratni metar, u a prva dva sata nevremena registrovano je viΕ‘e od 800 gromova.

VeΔ‡i deo glavnog grada Makedonije je bio poplavljen, voda je uΕ‘la u podrume stambenih zgrada, poplavila Klinički centar, kidala drveΔ‡e, a mnogi gradjani su bili zaglavljeni u vozililma u podvoΕΎnjacima i na raskrisnicama u niΕΎim delovima grada.

Prognoza je da Δ‡e i danas u Skolju vreme biti nestabilno, s kiΕ‘om, vetrom i grmljavinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.