U trendu

Slavni begunac iz hrvatskog zatvora: Nisam pobegao, samo sam lagano odšetao napolje

„Nije tačno da sam odgurnuo dvojicu stražara i pobegao iz šibenske bolnice. Mirno sam odšetao, jer su me ostavili samog na bolničkom hodniku, a neću se predati jer ne želim nevin da trunem u zatvoru.“

U telefonskom razgovoru za hrvatske medije, Đovani Nanut je od nedelje u begu iz šibenskog zatvora, u kom je služio 4,5 godina kazne, na koju je osuđen zbog teških krađa.

Kako kaže, bio je osuđen na četiri i po godine zbog teških krađa, a beg nije planirao, već je „iskoristio priliku“ koja mu se ukazala.

– Nisam planirao beg. Stvarno mi je pozlilo nakon što sam u zatvorskoj TV sali pao i udario glavom dok sam pokušavao da zatvorim prozor. Bez lisica na rukama jedan komandir me je odveo u bolnicu preko puta na snimanje glave. Tamo je bio drugi komandir koji je snimao grudi jer mu je bilo loše. Nakon snimanja otišao sam u wc i povraćao. A kada sam izašao iz wc-a seo sam na klupu u hodniku i komandir koji me je doveo je rekao da ga pričekam dok ode po kolegu – priča on.

Đovani je tada, kaže, shvatio da je sam i da može slobodno da ode.

– Bili su tridesetak metara udaljeni i ukazala mi se prilika. Mirno sam otišao iz bolnice – dodao je on.

Nanut je rekao i da nikako ne planira da se preda policiji koja za njim intenzivno traga, jer je „nevin“.

– Već sam jednom nevin ležao devet meseci. Sada sam opet nevin osuđen jer nisam počinio krađe za koje me terete. Neki u policiji smestili su mi iz ličnih razloga – rekao je on i dodao da ima novca i gde da se krije.

On je dodao i da snimci sa sigurnosnih kamera mogu da potvrde njegovu verziju priče.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.