U trendu

Smene u policijskom vrhu zbog pljačke u sedištu policije

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić izjavio je danas da je zbog pljačke u sedištu policije u Zagrebu usledilo više razrešenja i smena u vrhu policije.

Sa funkcija su tako odstupili glavni direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica funkcionera, dok je s funkcije udaljen načelnik Službe za organizovan kriminal Željko Dolačkiu u čijoj se kancelariji dogodila kradja.

Protiv njega će najverovatnije biti pokrenut i disciplinski postupak.

Ministar nije želeo da govori o detaljima kradje, pravdajući to istragom koja je u toku.

Po nezvaničnim informacijama hrvatskih medija, nepoznati počinioci provalili su u noći na ponedeljak u sedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici u Zagrebu i iz sefa ukrali 280.000 evra i dva kilograma zlata.

Lopovi su na drugi sprat zgrade policije ušli preko požarnih stepenica.

Mediji su objavili da su ukradeni novac i zlato bili oduzeti jednom gradjaninu koji je naknadno objasnio njihovo poreklo.

Stručnjaci su upozorili da je kradju bilo nemoguće izvesti bez informacija iznutra o mestu gde su se čuvali zlato i novac, a mediji ukazuju i na nelogičnost da se zaplenjeni novac čuva u sefu načelnika Sektora za organizovani kriminal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.