U trendu

Špijun uhapšen dok je bežao u Hrvatsku

Zagrebački „Večernji list“ piše da je hrvatski špijun kog su operativci srpske BIA uhapsili u Beogradu identifikovan kao Čedo Čolović (57), oficir u penziji RS.

Hrvatski list, „na osnovu saznanja iz Beograda“, tvrdi da je uhapšeni optužen je da je „godinama Zagrebu prenosio podatke iz Beograda i da su zbog njega najmanje devetorica Srba optužena za ratne zločine“. „Večernji list“ piše da je Čolović uhapšen dok je bežao u Hrvatsku.

Hrvatska agencija Hina, „prema neslužbenim informacijama iz medijskih krugova“, objavila je da je hrvatski špijun kojeg su operativci srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili u Beogradu navodno penzionisani oficir bivše JNA i jedan od nekadašnjih zapovednika Vojske Republike Srpske Krajine.

Hina, prema tim informacijama, navodi da je u pitanju „Srbin iz Drniša“ sa dvojnim državljanstvom, koji je u Srbiju je došao posle akcije „Oluja“, a uhapšen je nakon što se, navodno, spremao da pobegne u Hrvatsku jer mu je dojavljeno da je otkriven.

Hrvatska agencija navodi da je jedno od medijskih nagađanja i da su ga hrvatske obaveštajne službe „vrbovale“ i da je njihovu ponudu prihvatio u zamenu za jemstvo da protiv njega u Hrvatskoj neće biti podignuta optužnica za navodne ratne zločine.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.