U trendu

Srb: Izgraditi ogradu na granici ka Srbiji

Predsednik ekstremno desne Hrvatske stranke prava Daniel Srb zatražio je izgradnju ograde na granici sa Srbijom, kakvu su Mađari 2015. podigli prema Hrvatskoj, prenose mediji u regionu.

U mestu Luč, na hrvatsko-mađarskoj granici, Srb je rekao da bi žica i ograda, koja je tu postavljena prošle godine tokom migrantske krize, trebalo da stoji na istočnim granicama Hrvatske ka Srbiji.

„Žica i ograda na hrvatsko–mađarskoj granici je nepotrebna i nije trebalo da bude nikada izgrađena, da je tokom prošlogodišnje migrantske krize Hrvatska imala čvrstu i odlučnu vlast“, rekao je Srb.

Ova ograda je, kazao je, trebalo da stoji na istočnim granicama Hrvatske, na granici prema Srbiji.

Srb je kritikovao vlast šefa SDP-a Zorana Milanovića, ali i aktuelnu vlast premijera Tihiomira Oreškovića i HDZ i Mosta – da ništa nisu učinile da se pripreme za novi migrantski talas.

Srb je dodao da su i jedna i druga vlada Hrvatsku ostavile nepripremljenu i upravo zbog te nepripremljenosti podižu se žice i ograde između Hrvatske i Evrope, umesto da se podignu između Hrvatske i istoka.

„Javnost smo upozorili još pre dvadesetak dana na ovaj problem kada smo uputili pismo svima koji odlučuju u Hrvatskoj, pogotovo obaveštajno-bezbednosnom sektoru“, podsetio je i zapitao, “Šta je to što Mađari znaju, a Hrvati opet ne znaju?!.

U Hrvatskoj, kazao je, odgovor nismo dobili.

Odgovor smo dobili na Dubrovačkom forumu, u izjavi ministra inostranih poslova Mađarske Petera Sijarta i njegovoj najavi o izgradnji dvostruke ograde i žice oprema Srbiji.

Kao i pre petnaest meseci ,“Mađari znaju, Hrvati opet ne znaju i čekaju šta će o svemu reći Brisel, Berlin ili Beč“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.