U trendu

Srbija donira Srebrenici pet miliona evra

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uložiti pet miliona evra u razvoj Srebrenice i da su ta sredstva već na raspolaganju.

On je rekao da je Vlada Srbije jutros donela odluku da dva miliona evra prebaci na račun opštine Srebrenica, dodavši da će ta sredstva već u ponedeljak biti na raspolaganju lokalnim vlastima Srebrenice.

Prema njegovim rečima, preostalih tri miliona evra treba da budu uložena u projekte, koje bi trebalo da realizuju kompanije iz Srbije, zajedno sa Republikom Srpskom i opštinom Srebrenica.

„I taj novac odmah imate na raspolaganju i svi Srebreničani, bez obzira da li je reč o Bošnjacima ili Srbima, moći će da računaju na mnogo više posla i bolji život“, istakao je Vučić u svom obraćanju na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici.

On je rekao da su na konferenciju stigli i predstavnici deset kompanija iz Srbije koje su zainteresovane da ulažu u Srebrenicu.

„Srbija gleda u budućnost, mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, želimo da gradimo zajedničku budućnost, da narednih stotinu godina provedemo u miru, da svima bude bolje, da živimo bolje i ovo je samo naš mali doprinos toj i takvoj zajedničkoj budućnosti“, rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija uvek težiti ka tom cilju, ali da će uvek osuditi ono što je u prošlosti bilo loše.

„Želimo dobre i bratske odnose sa Srebrenicom, kao što to Srbi žele sa Bošnjacima“, rekao je premijer Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.