U trendu

Nikolić: Srbiji potrebni saveznici za jačanje stabilnosti u regionu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas tokom sastanka sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem u Beranama da Srbija postupa odgovorno prema budućnosti regiona i da je uložila mnogo truda da se smanje tenzije na Balkanu naglasivši da su joj u tome potrebni saveznici, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika .

„Jedini način da se gradi budućnost jeste da se jednom za svagda obezbedi stabilnost regiona i mir za sve koji u njemu žive i rade. Srbija  hoće da narodi Balkana žive normalno, da žive dobro i u miru, ali su joj za to potrebni saveznici“, rekao je Nikolić.

Vujanović je istakao spremnost Crne Gore da na partnerskim osnovama sarađuje sa svim zemljama u regionu i istakao značaj koji za Crnu Goru imaju dobri odnosi sa Srbijom.

Nikolić je danas u Beranama primio povelju počasnog građanina koju mu je dodelila Skupština opštine Berane. Zahvaljujući na priznanju, on je rekao da bivše zajedničke države Srbiji i Crnoj Gori ne treba da budu povod za sumnjičenja i razdvajanja već „prvo na pameti“ treba da im bude ono što je u tim državama bilo lepo.

„Srbija i Crna Gora su se i javno i suštinski opredelile za članstvo u EU, zato što očekujemo da u toj Uniji preovlađuju sve one vrednosti za koje smo mi polagali i živote: sloboda, ravnopravnost, napredak i razvoj, solidarnost među narodima i državama. To je naše zajedničko htenje u savremenom dobu, naš zajednički put na kome nam valja da se nađemo jedni drugima kao što smo vazda činili kroz istoriju. Moja osnovna vodilja je da međusobnim ispomaganjem i jačanjem svesti o neraskidivoj međuzavisnosti naših sudbina, možemo čvrstog koraka i uzdignute glave kročiti u sutrašnjicu“, naveo je predsednik Srbije.

Tokom dana Nikolić će obići i Dnevni centar za decu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, gde će im uručiti donaciju u vidu medicinske opreme, a nakon toga i manastir Đurđevi stupovi, sedište Eparhije budimljansko-nikšićke, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar