U trendu

Stanić: Ne znamo da li je ubistvo vojnika teroristički napad

Za sada se ne može potvrditi da je ubistvo dvojice vojnika Oružanih snaga BiH i ranjavanje još jednog vojnika u Sarajevu teroristički napad, izjavio je večeras direktor državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) Perica Stanić.

„Nemamo još potvrdu da je to teroristički čin, nadamo se da nije“, rekao je Stanić za „Dnevni avaz“.

On je naveo da ubistvo najverovatnije izvršeno vatrenim oružjem i da za sada nema informacija da je bilo upotrebe ekploziva.

„Za sada ne možemo reći da je reč o terorističkom činu i dok god ne budemo našli izvršioce i utvrdili činjenice, odnosno kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo, nećemo se moći odrediti u tom pravcu“, istakao je direktor Sipe.

On je dodao da je podignut stepen bezbednosti u Sarajevu.

Pojedini mediji su objavili da je ubica dvojice vojnika u sarajevskom naselju Rajlovac po svemu sudeći vehabija, navodeći da je napadač imao bradu, nosio kožnu jaknu i skraćene pantalone.

Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić rekao je da je informacija da se radi o terorizmu klasična dezinformacija.

„To su glasine i insinuacije. Još je prerano i ne možemo apsolutno govoriti na tu temu. Nemamo nikakvih konkretnih informacija, formirane su određene ekipe, tužioci su na licu mesta, pripadnici MUP KS, svi oni koji treba da učestvuju u ovoj akciji su na licu mesta i još ne možemo davati detaljnije informacije“, rekao je Ćosić.

Kako su objavili sarajevski mediji, napadač je oko 19.30 sati ušao u kladionicu, koja se nalazi pored kasarne Oružanih snaga BiH, i odmah otvorio vatru iz automatskog oružja.

Nakon što je izašao iz kladionice, napadač je pucao i na autobus, koji se u tom trenutku nalazio u blizini.

Tom prilikom ranjena je još jedna osoba, takođe vojnik Oružanih snaga BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar