U trendu

Stevandic: Preispitivanje stavova o referendumu kao izdaja

Potpredsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić rekao je da je, ukoliko je Savez za promene počeo da kalkuliše i preispituje stavove u vezi sa referendumom o Danu Republike, to gore od izdaje.

„Mnogo je gore od izdaje ako je Savez za promene počeo da kalkuliše u vezi sa referendumom, a da to naplaćuje glasovima za svoje načelnike preko Bakira Izetbegovića. To je izdaja i licemerje istovremeno“, rekao je Stevandić, nakon izjave potpredsednika NDP-a Zdravka Krsmanovića da bi Savez za promene mogao da preispita svoje stavove o održavanju referenduma o Danu Republike.

Stevandić je naveo da Srbija nije negirala referendum, već neće da ponavlja greške nekadašnjeg srpskog i jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića i naređuje vlastima RS šta da rade.

„Tako Srbija čuva svoju međunarodnu poziciju i mogućnost da stane iza odluka institucija Srpske“, naglašava Stevandić, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Stevandić, koji je i predsednik Ujedinjene Srpske, poručio je da prestrašeni ljudi, kukavice, poltroni i oportunisti ne mogu voditi nijednu opštinu, narod ili državu.

Zdravko Krsmanović izjavio je ranije danas da će Savez za promene nakon stava rukovodstva Srbije o referendumu preispitati svoje stavove o po tom pitanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.