U trendu

Stoltenberg danas završava posetu Crnoj Gori

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg završava danas dvodnevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori, razgovorima s premijerom Milom Đukanovićem, predsednikom Skupštine Rankom Krivokapićem i poslaničkim klubovima.

Opozicioni Demokratrski front (DF) traÅŸio je da se njegovi predstavnici sa Stoltenbergom sretnu na ulici, gde od 27. septembra traje antivladin protest sa  zahtevom da Vlada Crne Gore i premijer Đukanović podnesu ostavke.

Vladajuća Demokratska partija socijalista, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa, Pozitivna Crna Gora i još neke političke partije ranije su ocenile da ulični protest DF ima i dimenziju protivljenja ulasku Crne Gore u Severnoatlantski savez.

Stoltenberg je u sredu u  Budvi razgovarao sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, potpredsednikom crnogorske vlade Duškom Markovićem i ministrima  inostranih poslova i odbrane Igorom Lukšićem i Milicom Pejanović Đurišić.

Generalni sekretar NATO-a  je rekao  da  sve zemlje članice alijanse još nisu saopštile konačan stav o tome da li Crnu Goru u decembru ove godine  treba pozvati u članstvo saveza.

Stoltenebreg je ocenio da Crna Gora napreduje u reformama koje joj otvaraju vrata u NATO, ali da još ima zadataka na kojima treba raditi.

Sa Stoltenebregom u poseti Crnoj Gori nalazi se i Severnoatlantski savet, najvaşnije tijelo NATO koje čine ambasadori svih 28 zemalja-članica alijanse.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar