U trendu

Sud BiH pustio osumnjičenog u slučaju Jajinci

Sud Bosne i Hercegovine pustio je na slobodu Jovana Jošila, uhapšenog u subotu u Banjaluci zbog sumnje da ima veze sa oružjem nadjenim u Jajincima, kod Beograda, nedaleko od porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Jošila je uhapsio MUP RS, a potom je predat u nadležnost Suda BiH zbog odredjivanja ekstradicionog pritvora, u okviru sa sporazumom koji su BIH i Srbija potpisale 2014. godine.

Sud BiH je posle saslušanja Jošila pustio na slobodu, jer Srbija nije dostavila nijedan dokaz koji ga dovodi u vezu sa oružjem pronadjenim u blizini kuće premijera Srbije.

Sarajevski mediji su preneli da su Jošilu odredjene mere zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja i obavezno javljanje policijskoj stanici dva puta sedmično.

Policija RS je, po saznanjima Bete, Jošila privela u petak, na osnovu usmenog zahteva nadležnih organa Srbije, zbog sumnje da je on umešan u organizovani kriminal i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Dan kasnije, po izvorima bezbednosnih struktura BiH, Srbija je preko Interpola raspisala poternicu za Jošilom.

U toj poternici, kazali su isti izvori, navedeno je da se Jošilo tereti za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, ali ne i da ima veze sa oružjem koje je nadjeno nedaleko od porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Isti izvori navode da policija RS traga za još dve osobe, koje se dovode u vezu sa oružjem nađenim u Jajincima.

Mediji u Srbiji su ranije javili da su te dve osobe, povezane sa oružjem nadjenim u blizini Vučićeve porodične kuće i u Novom Beogradu, pobegle u Republiku Srpsku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar