U trendu

Takozvani kiler klovnovi se pojavili i u Hrvatskoj

Suluda zabava pojedinaca da se oblače u klovnove i takvi šetaju gradom prvo se pojavila u SAD, a ovaj nastrani trend u kojem klovnovi plaše i napadaju građane stigao je i u Hrvatsku, pa je hrvatska policija pozvala građane da im se jave ukoliko imaju bilo kakva saznanja u vezi sa ovom pojavom.

U poneđeljak uveče, naime, dvojica dečaka uzrasta od 13 i 14 godina uspela su da pobegnu osobi maskiranoj u klovna koja je pokušala da ih uhvati u jednoj od osiječkih ulica.

Policija je u ovom slučaju još uvek nemoćna, peneo je portal Indeks, a kako je saopštio portparol PU osiječko-baranjske Darijo Premec protiv tzv. Kiler klovnova može se podneti jedino prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

Klaunovi su viđeni sinoć nedaleko Osnovne škole Mokošica, navodno su na školsko igralište postavili lutku i decu uveravali da je mrtva.

Kako je potvrdila policija, na njihovom području zaista su se pojavile dve osobe odevene u klovnove, te da je reč o deci mlađoj od 14 godina.

Tim povodom oglasila se policija saopštenjem u kojem stoji da policijski službenici proveravaju svaku dojavu.

Navodi se da je policija proverama utvrdila da su za sada evidentirane dve takve dojave i to u PU osečko-baranjskoj.

Izlaskom na mesta policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti da potvrde niti da demantuju istinitost tih dojava.

Policija je pozvala građane koji raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili budu u situaciji da ih neko zastražuje na taj način, o tome obaveste policiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)