U trendu

Tomo Medved novi ministar branitelja

Kandidat za novog hrvatskog ministra branitelja je general Tomo Medved, ratni komandant Tigrova, objavio je danas premijer Tihomir Orešković.
„Gospodin Medved će imati stopostotnu podršku Vlade. Radićemo zajedno za bolju Hrvatsku“, rekao je Orešković na konferenciji za novinare na kojoj je bio i Medved

Premijer je predložio Medveda mesec i po od kada je ostavku na ministarsku funkciju podneo Mijo Crnoja, koji je, kao i Medved, bio kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Crnoja je podneo ostavku na ministarsku dužnost samo šest dana pošto je izabran i time postao ministar s najkraćim stažem u istoriji Hrvatske. Razlog za to bilo je otkriće medija da je Crnoja prijavio lažnu adresu stanovanja i godinama izbegao plaćanje prireza Gradu Zagrebu.

Mediji su pisali i o navodnom fizičkom nasilju. U fokusu javnosti Crnoja se našao i pre nego što je stupio na ministarsku dužnost, jer je ranije najavljivao da će objaviti registar izdajnika nacionalnih interesa i agresora.

Predlog da Medved bude kandidat za ministra stigao je samo dva dana pošto je od kandidature iznenada odustao visoki funkcioner HDZ Milijan Brkić. Protiv njegovog imenovanja bio je HDZ-ov koalicioni partner Most i to zbog afere s prepisivanjem diplomskog rada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.