U trendu

Tri policajca povredjena u sukobu s migrantima

U sukobu sa migrantima kod graničnog prelaza Idomeni povredjena su tri pripadnika makedonskih bezbednosnih snaga, javili su lokalni mediji.

Prema navodima medija, do sukoba je došlo kada je veća grupa migranata pokušala iz Idomenija na silu da predje iz Grčke na makedonsku teritoriju.

Prema informacija portala mkd.mk, policajci su povredjeni kada su migranti bacali kamenje i druge predmete na makedonsku policiju, a posle incidenta zbrinuti su u medicinskom centru u Djevdjeliji.

Na područje oko tog graničnog prelaza stigle su dodatne snage makedonske policije, a angažovan je i policijski helikopter.

Makedonska policija potvrdila je da je bacila suzavac i šok bombe da bi sprečila nelegalan pokušaj migranata ida udju u Makedoniju iz Grčke.

Neki mediji navode da se radi o grupi od oko 500 izbeglica i migranata koji su pošli ka ogradi, nakon što su propali pregovori s makedonskom policijom da se otvore granice.

Migranti su jutros pokušali nasilno da udju u Makedoniju, bacali su kamenje, pa je policija upotrebila hemijska sredstva. Situacija je u ovom trenutku pod kontrolom, rekli su u makedonskom MUP-u za portal Novatv.mk.

Stotine izbeglica iz kampa u Idomeniju, grčkom mestu na granici sa Makedonijom, rano jutros su protestovali i tražili da se otvori granica, a zatim su u stampedu krenuli ka graničnom policijskom obezbedjenju i pokušali da provale ogradu koja sprečava ulazak na makedonsku teritoriju.

Grčki mediji javili su da deo izbeglica ima problem sa disanjem, jer se Idomeni guši u suzavcu.

Prema državnoj agenciji ANA-MPA, u šatorima organizacije Lekari bez granica ima mnogo izbeglica koje se žale na probleme sa disanjem zbog suzavca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.