U trendu

Tužilac kaže da podaci ukazuju na terorizam u pokušaju

Crnogorski vrhovni državni tužilac Ivica Stanković izjavio je da prikupljeni podaci ukazuju na sumnju da su uhapšeni državljani Srbije počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Stanković je u izjavi za Televiziju Crne Gore rekao da je po nalogu Specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u noći izmedju prošle subote i nedelje uhapšeno 20 osoba, državljana Srbije.

„Prikupljeni podaci, a naročito mere tajnog nadzora, ukazuju na sumnju da su uhapšeni državljani Srbije počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju“, rekao je Stanković.

Uhapšeni su osumnjičeni da su se spremali da na kraju izbornog dana izazovu nasilje, u cilju stvaranja ambijenta u kome bi se proglasila pobeda opozicije.

Uprava policije Crne Gore ranije je saopštila da je uhapšena grupa nameravala da slobode liši premijera Mila Djukanovića.

Crnogorska opozicija hapšenje državljana Srbije smatra pokušajem državnog udara na dan izbora i navodi da zbog toga neće priznat rezultate izbora.

Stanković je potvrdio da su sve uhapšene osobe saslušane, i da je 14 ljudi zadržano u pritvoru, dok je šest pušteno kući.

On je naveo da je Tužilaštvo javnosti saopštilo informacije koje mogu biti dostupne u ovoj fazi postupka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar