U trendu

Tužilaštvo BiH: Postoje dva predmeta o napadu na Vučića

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da postoje dva predmeta koji se odnose na napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića jula prošle godine, tokom komemoracije u Potočarima, kod Srebrenice.

„Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, posle analiziranja prikupljenih i dostavljenih dokaza, doneo je naredbu o obustavi istrage protiv dve osobe, zbog nepostojanja dokaza da su navedeni počinili krivično delo“, navodi se u saopštenju.

Ali, u Tužilaštvu je aktivan drugi predmet koji se odnosi na napad na premijera Srbije, i na kojem se intenzivno radi, ukazuje se u saopštenju.

U toku dosadašnje istrage ispitan je veliki broj svedoka i pregledana velika količina dokaznog materijala, video-snimci, iz kojih se „ne mogu pronaći dokazi da su osobe protiv kojih je istraga obustavljena počinile krivično delo“.

Tužilaštvo BiH nije navelo protiv koje dve osobe je obustavljena istraga, a mediji su naveli da je istraga obustavljena protiv Almira Merdića.

Tu informaciju je za regionalnu TV N1 potvrdio načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, navodeći da nije obustavljena istraga napada na Vučića, već da je obustavljena samo istraga protiv Merdića.

Tužilaštvo BiH je saopštilo i da pravosudje RS, zbog nepostojanja dokaza, nije procesuiralo osumnjičene za pokušaj teškog ubistva, podstrekavanje, ugrožavanje bezbednosti i druga krivična dela o kojima je vodilo istragu u slučaju napada na premijera Srbije, a za koje je pravosudje RS isključivo nadležno, posle čega je dokumentacija o ovom slučaju 6. jula ove godine dostavljena Tužilaštvu BiH.

Premijera Srbije je jula prošle godine grupa ljudi na komemoraciji u Potočarima napala prvo verbalno, a zatim i kamenicama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar