U trendu

U avionskoj nesreći iznad Ozrena drugi pilot teško povređen

Drugi pilot u avionu, koji se srušio iznad Ozrena u Republici Srpskoj, J.H. transportovan je iz bolnice u Doboju na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu, kazao je danas agenciji Beta vlasnik bolnice Anlave, koja je prevezla pilota, dr Slobodan Ivanović.

Ivanović je kazao da je teško povređeni pilot operisan u Doboju, zbog frakture rebara, a potom prebačen na Kliniku za grudnu hirurgiju na VMA. On je dodao da pacijent za sada nije vitalno ugrožen.

Avion koji se prekjuče srušio na planinu Ozrenu kod Doboja pripada specijalizovanom preduzeću za zaprašivanje iz vazduha i suzbijanje štetočina „STS avijacija“ iz Smedereva, a u nesreći je poginuo pilot Nikola Aćimović iz Beograda. U avionu se nalazila četvoročlana posada.

Avion, koji je oko 13.10 krenuo iz baze u Mahovljanima kod Banjaluke, je na koti Oštrevica našla posada helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nakon tročasovne potrage, koja je počela ubrzo posle pada.

Iz Direkcije za civilno vazduhoplovstvo je saopšteno da je avion bacao mamce za vakcinaciju lisica protiv besnila u Bosne i Hercegovine.

Najavljeno je da će biti formirana komisija koja će sprovesti istragu o padu letelice.

U svojim hangarima uglavnom imaju avione „cesna 172“ i „pajper voroir“, te desetak pilota i operatera koji izbacuju mamce iz vazduha.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.