U trendu

U CG uhapšeni zbog planiranja napada

BivÅ¡i Å¡ef Åœandarmerije Bratislav Bata Dikić i joÅ¡ najmanje 15 osoba uhapÅ¡eno je prethodne noći u Crnoj Gori, pod sumnjom da su , kako javlja televizija PinkM, planirali da danas, tokom parlamentarnih izbora u toj zemlji, izvedu terorističke akcije, izazazovu oruÅŸane sukobe, pa čak i likvidacije, javila je crnogorska televizija PinkM.

Grupa je na osnovu dogovora sa pojedincima iz jedne političke grupacije planirala te terorističke akcije, navodi PinkM ne navodeći druge detalje.

Prema nezvaničnim informacijama te televizije, na čelu grupe, koja je sa sobom u Crnu Goru unela i veliku količinu oruÅŸja i eksploziva, nalazi se bivÅ¡i smenjeni Å¡ef Åœandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić, preneo je sajt Pinka.

Dikić, koji je, kako se navodi, traÅŸio da ga oslovljavaju sa „Mali Legija“, smenjen je poÅ¡to je od Åœandarmerije napravio kriminalnu organizaciju, koja se bavila trgovinom kokaina, plaćenim ubistvima, iznudom, reketom i ostalim kriminalnim delima, navodi Pink.

Mediji su pisali da je bio u Podgorici tokom prošlogodišnjih demonstracija.

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović je izjavio, u četvrtak 13. oktobra, povodom odrÅŸavanja izbora, nakon kolegijuma sa čelnicima policije u kampu na Zlatici, da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira.

Stojanović je, kako prenose podgorički mediji, saopÅ¡tio da su sluÅŸbenici Uprave policije spremni da odgovore svim bezbednosnim izazovima.

„Policijski sluÅŸbenici će stoga odlučno, profesionalno i zakonito delovati u cilju sprečavanja pokuÅ¡aja činjenja ili vrÅ¡enja bilo kakvog delikta. SluÅŸbenici policije će, u komunikaciji sa nadleÅŸnim tuÅŸilaÅ¡tvima i sudovima za prekrÅ¡aje, blagovremeno delovati kako bi svako lice koje eventualno bude izazvalo incidente ili na bilo koji način bude krÅ¡ilo zakon u vreme pre, tokom trajanja i nakon izbora, bilo efikasno procesuirano za učinjeni delikt“, istakao je Stojanović.

On je naglasio da je na kolegijumu, kojem su prisustvovali načelnici centara i odeljenja bezbednosti, rukovodioci regionalnih centara granične policije i komandanti SAJ-a i PJP, sačinjen plan za odrşavanje stabilnog ambijenta za nesmetano odvijanje izbora.
Filip Vujanović o hapšenju Bratislava Dikića

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović nije danas hteo da komentariÅ¡e noćaÅ¡nje hapÅ¡enje bivÅ¡eg Å¡efa srpske ÅŸandarmerije Bratislava Dikića, ističući da treba sačekati da se oglase nadleÅŸni crnogorski organi.

„Imam saznanja koja se tiču informacija o lociranju i hapÅ¡enju grupe koja je planirala da danas izvede terorističke akcije u Crnoj Gori“, rkao je Vujanović, ali je dodao da je na drÅŸavnim organima Crne Gore da se o tome oglase.

Vujanović je to rekao novinarima nakon glasanja, uz uverenje da će Crna Gora nastaviti putem evroatlantskih integracija.
Đukanović: Ništa o Dikiću, ne očekujem incidente

Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjvio je danas da o hapšenju Bratislava Dikić poseduje ista saznanja koja su se već pojavila u medijima, i očekuje da će parlamentarni izbori danas proteći u mirnoj i regularnoj atmosferi.

„Ne očekujem večeras nikakve incidente“, rekao je Đukanović.

Na pitanje novinara kakao komentariÅ¡e hapÅ¡enje grupe koja je planirala da danas izvrÅ¡i terorističke akcije u Crnoj Gori, a na čijem je čelu bivÅ¡i Å¡ef srpske ÅŸandarmerije Bratislav Dikić, on je rekao da raspolaÅŸe istim saznanjima koja su se već pojavila u medijima i da je u zavrÅ¡noj fazi priprema saopÅ¡tenja kojom će se oglasiti drÅŸavni organi.

Đukanović je nakon što je glasao rekao da očekuje pobedu svoje DPS, a da će nakon prebrojavanja glasova biti razgovora i o budućoj saradnji sa drugim strankama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.