U trendu

U Hrvatskoj uhapšen Srbin – višestruki prestupnik

Četrdesetogodišnjeg Slobodana Hrnjeza iz Srbije hrvatska policija smestila je u Remetinac zbog prijave da je devojci pretio ubistvom, a kada su ga proverili kod Interpola ispostavilo se da je reč o višestrukom prestupniku, koga potražuje i Interpol u Stokholmu.

Za Hrnjezom je, piše Jutarnji list, prošle godine raspisan i Evropski nalog za hapšenje zbog sumnji da je bio deo grupe koja se bavila krijumčarenjem velikih količina kokaina i amfetamina.

U bazi podataka Interpola takođe je, kako se navodi, zabeleženo da se Hrnjez u Beogradu dovodi u vezu s jednom oružanom pljačkom.

Interpol je upozorio i da je reč o osobi koja koristi nekoliko identiteta, odnosno putuje pod raznim imenima, kako onima s područja bivše Jugoslavije, tako i zemalja zapadne Evrope.

Zabeleženo je i da je do sada koristio imena Bojan Ivanišević, Boban Petrović, ali i Andreas Riedel.

Šta će se dalje događati u ovom popriličnom bizarnom slučaju ostaje da se vidi, s obzirom na to da je moguće da ga hrvatsko tužilaštvo sada osumnjiči i za falsifikovanje isprava, a vrlo je izgledno da bude izručen Švedskoj na osnovu njihovog naloga za hapšenje.

A sve je počelo, podseća list, kada je Hrnjeza prijavila njegova devojka pre 12 dana zbog toga što joj je pretio ubistvom.

Za nju on je biio Rus sa nemačkom ličnom kartom na ime Kay Atamdshanow.

Kasnije se, međutim, ispostavilo da on uopšte ne govori ruski jezik, već je prilikom hapšenja sa policijom razgovrao na čistom srpskom jeziku za koji je tvrdio da ga je naučio boraveći kod rodbine koja živi u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.