U trendu

U hrvatskom oglasniku objavljen oglas za premijera

Nakon višenedeljnog prepucavanja tri najuticajnje političke snage u Hrvatskoj, SDP, HDZ i Most nezavisnih lista, „rata“ na društvenim mrežama i upozorenja hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da vreme „curi“, na stranicama online oglasnika Posao.hr objavljen je oglas za radno mesto premijera Hrvatske na određeno vreme.

Oglasom, koji je prikladan trenutnoj aktualno-političkoj situaciji, traži se premijer u čijem opisu posla se kao najvažnije ističe slikanje s građanima koji veruju u njih, plagiranje privrednog programa, uvođenje zabrane rada četvrtkom zbog spajanja praznika …

Uz sam oglas stoji i fusnota: Ovaj oglas je satirične prirode! Oglas za posao nije postavljen od nijednog poslodavca, kao ni institucije, te se sadržaj ne može shvatiti ozbiljno.

U oglasu nekog šaljivdžije se navodi da je poslodavac Republika Hrvatska, da kandidati mogu biti muškarci i žene, a rok prijave je 31.12.2015.

U opisu posla stoji da je Republika Hrvatska zemlja članica EU, geografski je smeštena na prelazu iz Srednje u Jugoistočnu Evropu.

Zadaci premijera su da formira vladu, osmišljava predizborna obećanja, lobira za sprovođenje zakona, imenuje i smenjuje ministre, odbrana hrvatske teritorije od Slovenije, realizacija projekta povezivanja Krka i Brača mostom, podsticanje nataliteta svim dostupnim merama, zapošljavanje poznanika, prijatelja i rođaka u javnoj upravi, fotografisanje  s Predsednicom Hrvatske…

Kao posebne pogodnosti se navode korišćenje službenog aviona, obezbeđen topli obrok, lični telohranitelji non-stop, pristup podacima tajnih službi, neograničen broj podređenih za prebacivanje odgovornosti, česta službena putovanja u inostranstvo i  mogućnost napredovanja na poziciju Predsednika države.

Neophodne kvalifikacije u ovom zanimljivom oglasu za premijera su: da je nestranačka ličnost, da ima minimalno S S, da poznaje hrvatsku političku scenu, poželjno poznavanje engleskog jezika, a poželjno je da kandidat ima „svog Amerikanca“ radi optimizacije troškova Vladinog ureda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.