U trendu

U Podgorici mirno, zakazana sednica Kolegijuma Skupštine

U Podgorici je jutros  mirno, nakon  sinoćnjih nereda  na protestu  opozicionog Demokratskog fronta (DF), kada su  učesnici tog skupa  policiju  gađali Molotovljevim koktelima  i čvrstim predmetima, a što je, zatim, uslovilo intervenciju policije.

Policija je  na demonstrante bacila   suzavac, a   u neredima je povređeno 15  policajaca, od kojih jedan   teže. Lekarsku pomoć  zatražila su 24 demonstranta, uglavnom zbog suzavca,  saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Ministar, na vanrednoj konferenciji za novinare, nije hteo da  precizira da  li je sinoćni protest DF bio pokušaj državnog udara, pošto  se, kako je objašnjeno,  želelo  nasilno ući u zgradu  Skupštine Crne Gore.

Konjević je ocenu o mogućem državnom udaru   prepustio nadležnim državnim organima.

Policija je    privela jednog od lidera DF  Andriju Mandića i  funkcionera tog saveza  Slavena Radunovića.

Na  opozicionom protestu, u kome nije učestvovalo  nekoliko   opozicinoh stranaka,  tražena je ostavka  Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića.

Predsjednik Skupštine  Ranko Krivokapić  zakazao je za danas sjednicu Kolegijuma parlamenta, na koju je pozvao i  predstavnike    DF.

Vladajuća Demokratska  partija socijalsita je u saopštenju  ocenila   da je   protestni skup DF  bio  usmeren na „rušenje države“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.