U trendu

Uberov automobil zapaljen dok je vozač bio u njemu

Nepoznati maskirani napadači u Zagrebu razbili su staklo na kolima vozača Ubera i u njega ubacili zapaljivo sredstvo dok je vozač bio unutra, piše “Indeks”.

U požaru koji je do neprepoznatljivosti spalio automobil niko nije povređen, iako je 36-godišnji vozač Ubera u trenutku napada bio u kolima, navode iz policije.

Do napada je došlo na parkingu u Ulici Ivana Lučića br.8 kraj Filozofskog fakulteta.

Požar su ugasili vatrogasci, napadači su pobegli u nepoznatom smeru, a policija sprovodi istragu. U blizini mesta napada se nalazi nekoliko zgrada sa nadzornim kamerama što bi policiji moglo pomoći u istrazi, navodi zagrebački portal.

Iz Ubera navode da su ogorčeni zbog toga što je njihov “partner-vozač” napadnut na brutalan način.

“U ovom trenutku naš fokus je prvenstveno usmeren na pružanje pomoći našem partneru-vozaču, kojem ćemo osim pravne pomoći takođe pružiti i finansijsku podršku. Naš tim je u stalnom kontaktu sa žrtvom. Srećni smo što se tokom napada u vozilu nije nalazio putnik, te da naš vozač nije pretrpeo ozbiljne telesne povrede”, ističu iz Ubera.

Međutim, “Indeks” piše da u policiji nisu bili preterano rečiti i da su rekli da slučaj tretiraju kao dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom i sredstvom.

Osim toga, oni podsećaju i da je pre nekoliko dana u Velikoj Gorici grupa tamošnjih taksista okružila jednog vozača Ubera i pretila mu.

Od svog dolaska u Zagreb Uber je na meti napada, a Uberovi vozači svakodnevno doživljavaju neprijatnosti od drugih taksista, zaključuje zagrebački portal.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.