U trendu

Uhapšen bivši član Novih fosila zbog porodičnog nasilja

Muzičara i bivšeg vođu kultnog benda Novi fosili, policija je u utorak privela zbog porodičnog nasilja. Rajko Dujmić (61) je pijan nasrnuo na suprugu Snežanu. Policija je proveravala da li je Dujmić u vreme incidenta bio pod uticajem droga. U slučaju da mu se na sudu dokaže krivica, preti mu do tri godine zatvora.

Pevačevo psihičko stanje se naglo pogoršalo nakon što su ga Sanja Doležal (52) i kolege izbacili iz benda i nastavili bez njega. Rajko je i ranije imao problema sa alkoholom, a zbog poslovnog kraha opet se vratio starom poroku.

– Bog, stvaralac svega, ne dopušta da opijen bilo čime osim ljubavlju, stvaraš muziku. Ljubav je uvek bila moja jedina droga, govorio je svojevremeno Rajko.

Nakon što su članovi benda Novi fosili od pevača tražili da se pismeno obaveže da će biti čist na koncertima, što on nije mogao da učini, Dujmića su u oktobru prošle godine prisilno odveli na psihijatriju.

Uoči Božića 2005. muzičara su u zagrebačkom kafiću uhapsili zbog posedovanja grama kokaina. Dobio je novčanu kaznu i svedočio protiv dilera.

Iako je Dujmić tada tvrdio da nikad nije probao ništa žešće od piva, kolege su takođe potvrdile da se svojevremeno lečio u Austriji. Na Uskrs ove godine Rajko je završio u zagrebačkoj bolnici zbog poremećaja rada srca, prenose hrvatski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.