U trendu

Uhapšeni gradonačelnik Budve podnosi ostavku

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, uhapšen prošle sedmice sa još 12 bivših i aktuelnih opštinskih fukcionera pod sumnjom da su oštetili lokalni budžet za više od deset miliona evra, dostavio je Demokratskoj partiji socijalista (DPS) pisanu ostavku, pišu danas crnogorski mediji.

Očekuje se da uskoro o svojoj odluci obavesti i lokalni parlament koji treba da je i konstatuje, a na taj potez se odlučio, kako je istakao u ostavci u koju su „Vijesti“ imale uvid, isključivo iz moralnih razloga, kako bi pomogao prevazilaženju problema u funkcinisanju lokalne samouprave nastale najnovijim dešavanjima.

Rađenović je naveo da se ne oseća krivim i da će, kako je naveo, u daljem postupku dokazati svoju nevinost.

Ostavku na funkciju gradonačelnika je, kako je napisao, ponudio svojoj partiji upravo iz poštovanja prema građanima Budve, koji su mu prethodnih godina ukazivali poverenje.

Rađenović je izrazio posebno poštovanje prema svojim partijskim kolegama koji su mu u dva navrata dali poverenje da bude na čelu Budve, kao i prema zaposlenima u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama, brojnim poslovnim saradnicima i prijateljima sa kojima je svih prethodnih godina uspešno sarađivao.

Iz DPS Budva nezvanično je saopšteno da je rano govoriti ko bi mogao biti Rađenovićev naslednik na mestu predsednika opštine, na koje je on došao 2011. godine, nakon što je uhapšen njegov prethodnik Rajko Kuljača zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju Zavala.

Izvori „Vijesti“ tvrde da će jedan od problema DPS-a u Budvi biti upravo da se nađe adekvatno kadrovsko rešenje, s obzirom da na to je Rađenović prema svim dosadašnjim analizama uživao najveće poverenje.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar