U trendu

Uhapšeni Sirijac traži azil u Crnoj Gori, u strahu od IS

Sirijac Ali Ilhan Ismail (55), koji je letos uhapšen na tivatskom aerodromu, nakon što je prilikom redovne kontrole utvrđeno da ima lažni pasoš, na suđenju je zatražio azil i izbeglički status, pišu podgoričke „Dnevne novine“.

Po struci inženjer, ovaj Sirijac je, kako se navodi, i dalje nepoznanica nadležnim organima, koji pokušavaju zvanično da utvrde njegov identitet.

Najnovije provere idu preko turske ambasade u Podgorici, kojima se obratila sudija Momirka Marović sa namerom da se utvrdi njegov pravi identitet.

Sudija Marović je juče obavestila Ismaila da je od amabasade dobila odgovor u kojem traže da im se dostave svi njegovi dokumenti iz spisa predmeta, kako bi izvršili detaljne provere.

Ismail je ranije izneo, kako je kazao, za njega bitne informacije koje bi mogle biti važne i za Crnu Goru, da navodno IS namerava da otme neke Crnogorce, te da im je plan da nakon njihove otmice zauzvrat zatraže njegovo izručenje.

Njegov identitet se i dalje proverava preko Interpola, a do sada provere nisu dale konkretne rezultate.

Tokom dosadašnjeg sudskog postupka došlo se do oprečnih informacija da je u stvari poreklom iz Turske, te da ima drugo ime i prezime pod kojim se predstavljao, a utvrđeno je da je često menjao slike na ličnim dokumentima.

Međutim, Ali Ilhan Ismail ima objašnjenje za celu situaciju, i tvrdi da ga traže Al Kaida i ISIL koji su mu, kako je rekao, ubili celu porodicu.

Nepoznanica je i to kako je uopšte uspeo da dođe do Crne Gore sa lažnim dokumentima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar