U trendu

Ulazak ilegalnih migranata u Makedoniju ne prestaje

U Makedoniji je samo u poslednjih 10 dana uhvaćeno 107 izbeglica koje su ilegalno ušle u zemlju, ali se pretpostavlja da trostruko veći broj nije otkriven, preneli su danas lokalni mediji.

Izbeglice koje su otkrivene privremeno su smeštene u prihvatni kamp „Vinojug“ u Djevdjeliji, a posle su vraćene u Grčku i Bugarsku, zemlje iz kojih su ušli.

Iz makedonske armije navode da stalno obnavljaju dvostruku, dva metra visoku ogradu, koja je postavljena krajem prošle godine od Djevdjelije do Starog Dojrana da bi sprečila ulazak izbeglica i migranata. Napominju da ogradu ne oštećuju samo izbeglice, već i šverceri izbeglica, navodi portal Plus info.

Direktori uprava za bezbednost i obaveštajne poslove na sednici parlamentarnog odbora su istakli da slede sve moguće pretnje po bezbednost u vezi s terorizmom i izbegličkom krizom, a makedonska pogranična policija je juče od Češke dobila 25 vozila.

Podseća se da je Grčka ovih dana izvestila evropske države da je samo za sedam dana na njena ostrva stiglo 1.000 novih izbeglica iz Azije, sa Bliskog istoka i iz Afrike. Zvanično se broj izbeglica u toj državi povećao na 58.000.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.