U trendu

Vučić: Jasno sam iskazao svoj sud o Srebrenici

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je, pred početak Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici, izjavio da je svoj sud o onome što se tokom rata desilo u tom gradu pokazao i sada, posetivši Memorijalni centar u Potočarima, gde se poklonio nevinim srebreničkim žrtvama.

Vučić je rekao da će svoj odnos prema Srebrenici Srbija pokazati i na samoj Investiciono-razvojnoj konferenciji, obezbedjujući deo sredstava za razvoj tog mesta.

„Sem poštovanja prošlosti, s velikim optimizmom gledamo i u svetlu budućnost“, rekao je srpski premijer novinarima pred početak konferencije.

Vučića su u Memorijalnom centru dočekale predstavnice Udruženja „Majke Srebrenice“.

Memorijalni centar posetili su i predsednik i premijerka Republike Srpske (RS) Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kao i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

U Srebrenici su danas mere bezbednosti podignute na najviši nivo, a skup obezbedjuje MUP RS u saradnji sa ostalim bezbednosnim agencijama u BiH.

Srebrenicu nadleću i policijski helikopteri.

Vučić je u Srebrenici fizički napadnut 11. jula dok je prisustvovao obeležavanju 20. godišnjice masakra nad Bošnjacima koje su počinile snage bosanskih Srba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar