U trendu

Za ubistvo dve unuke Ε‘est godina zatvora

Vojkana Bogojević iz Gornjih Trnjana kod Doboja osuđena je na őest godina zatvora zbog ubistva jedne unuke i podstrekivanja na ubistvo druge.

Kako prenosi FENA, ona je presudom OkruΕΎnog suda u Doboju proglaΕ‘ena krivom za ubistvo novoroΔ‘ene bebe u septembru 2011. i za podstrekivanje svoje mentalno zaostale kΔ‡erke Sanje na isto krivično delo.

Odbrana je najavila žalbu ocenivői da sud nije najbolje protumačio pojedine aspekte odbrane koji se tiču ubistva, a imaju primedbe i za kvalifikaciju podstekivanja.

„IzvrΕ‘ilac nije podstrekivan da izvrΕ‘i krivično delo ubistvo nego čedomorstvo i ne moΕΎe podstrekač odgovarati za to delo, to je konzistentan stav odbrane i mislimo da Δ‡e odbrana u ΕΎalbenom postupku uspeti da s tim stajaliΕ‘tem proΔ‘e“, rekao je branilac optuΕΎene Branko RistiΔ‡.

Sanjin rođak Rade Bogojević, koji je otac jedne ubijwene bebe, ranije je osuđen na tri godine zatvora zbog obljube nad nemoćnim licem, a na osnovu sporazuma o priznanju. Identitet oca druge ubijene bebe nije poznat.

TakoΔ‘e na osnovu sporazuma o priznanju krivice, za isto krivično delo za koje je osuΔ‘en BogojeviΔ‡, na Ε‘est meseci zatvora osuΔ‘eni su Ε½arko CvijetiΔ‡ iz SkugriΔ‡a kod Modriče i Vid JankoviΔ‡ iz Dugog Polja.

Svi su uhapΕ‘eni 25. januara ove godine, a suΔ‘enje se odvijalo bez prisustva javnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.