U trendu

Završen protest opozicije u Podgorici

U Podgorici je večeras zavrÅ¡en protest nekoliko hiljada pristalica opozicije koji je obeleÅŸili incidenti, kada su demonstranti kamenjem, bakljama i suzavcem u spreju gađali policiju ispred zgrade parlamenta Crne Gore.

Policija nije reagovala silom, ali je kod skupštine upotrebljen suzavac. Redari organizatora protesta su nastojali da smire demonstrante i sprečavali ih da dođu u direktan kontakt sa policijom. 

Izveštač agencije Beta video je ispred zgade parlamenta kako je jedan od demonstranata pogođen u glavu kamenom koji je doleteo iz mase, a policija ga je izvukla iz mase i odvela na sigurno.

Iako nije bilo vidljivo na ulici kao u subotu uveće, kada je policija i intervenisala suzavcem protiv demonstranata, u gradu je bilo jako prisustvo snaga bezbednosti, a policija je uglavnom bila raspoređena oko zgrada institucija. 

Kolonu demonstranata, koji su krenuli sa centralnog gradskog trga, predvodili su u protestnoj Å¡etnji čelnici Demokratskog fronta (DF), a demonstranti su uzvikivali „gotov je“, „Milo lopove“, i policiju vređali uzvicima „psi“, „kerovi“, „ubice“, „ustaÅ¡e“ i ponavljali uzvik „ostavke, ostavke“.

Ispred zgrade MUP-a demonstrante je dočekao kordon policije, a situacija je u jednom trenutku pretila da eskalira pošto su pristalice opozicije pokušale da preskoče zaštitnu ogradu, u čemu ih je sprečila policija.

I čelnici DF pozivali su demonstrante da se vrate na ulicu i nastave šetnju.

Jedan od lidera DF-a, predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je na protestu zatraÅŸio da vlada podnese ostavku i da se formira prelazna vlada. On je rekao da je rok do subote i da je to ultimatum, ili će se u subotu, kako je rekao, cela Crna Gora okupiti na protestu u Podgorici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.