U trendu

Barselonin šou, het-trik Suaresa i omaž Krojfu

Fudbaleri Barselone zadržali su prvo mesto Primere, pošto su danas na svom terenu ubedljivo pobedili Seltu sa 6:1, u 24. kolu takmičenja.

Barsu je do trijumfa predvodio Luis Suares sa tri gola i asistencijom, kao i Lionel Mesi sa jednim golom i dve asistencije. Ovaj tandem je zabavio publiku izvodjenjem penala kojim je odata pošta legendarnom Johanu Krojfu, bivšem igraču i treneru Barselone.

Urugvajski reprezentativac postao je večeras i prvi strelac Primere sa 23 postignuta gola, jednim više od Kristijana Ronalda. Suares je u 11 prvenstvenih mečeva na Nou Kampu postigao 16 golova.

Barselona sada ima tri boda prednosti u odnosu na Atletiko Madrid, koji je ranije danas pobedio u gostima Hetafe 1:0, odnosno četiri više od Real Madrida.

Barselona ima i utakmicu manje, tako da ako u sredu pobedi Hihon u zaostalom meču, može da stekne i šest bodova prednosti.

Barsa je povela u 28. minutu prelepim golom Lionela Mesija iz slobodnog udarca. On je sa oko 25 metara blago sa desne strane smestio loptu pod prečku na desnoj strani gola, pored nemoćnog golmana Serhija Alvaresa, koji se uzalud bacio.

Selta je izjednačila u 39. minutu posle penala koji je izveo Jon Gideti. Jedanaesterac je dosudjen jer je Djordi Alba napravio prekršaj u svom šesnaestercu.

Barselona je u drugom poluvremenu zaigrala bolje i počela da stvara šanse, a ponovo je povela u 59. minutu posle sjajne akcije napadačkog tandema domaćina. Mesi je kontrolisao loptu na ivici šesnaesterca, a onda je lobom poslao unapred, samo da bi na nju natrčao Suares i iz prvog kontakta je sproveo pod prečku za 2:1.

Na 3:1 povisio je Suares posle akcije Mesija i Nejmara. Argentinac je pronašao Brazilca, koji je prošao golmana i uputio loptu ka golu, ali je Suares izbegao rizik i zakucao je u praznu mrežu.

Najzabavniji trenutak meča desio se u 81. minutu meča, kada je dosudjen penal za Barselonu. Mesi je prišao lopti, ali je samo dodao nekoliko metara u desnu stranu, da bi na nju natrčao Suares i smestio je u mrežu. Ovakav način izvodjenja penala proslavio je Krojf igrajući za Ajaks 1982. godine.

Samo četiri minuta posle toga Ivan Rakitić je majstorski lobovao Alvaresa i povisio na 5:1, a konačni rezultat postavio je Nejmar u drugom minutu nadoknade vremena, posle asistencije Suaresa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.