U trendu

Fudbaleri Srbije doputovali u Albaniju, huligani kamenovali autobus

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je danas u Albaniju, potpuno izolovana od spoljašnjeg sveta u Tirani.

Srpska delegacija direktno je iz aviona ušla je u autobuse koji su je čekali na pisti i koji su ekipu i ostale putnike odvezli do hotela. Na tom putu policija je bila raspoređena na svakih nekoliko desetina metara.

Srpska delegacija nije prošla kroz uobičajenu pasošku kontrolu, već su ulasci u zemlju naknadno overavani bez ličnog prisustva igrača.

Reprezentativce je na pisti dočekao srpski ambasador u Tirani Miroljub Zarić, kao i pojedini predstavnici Fudbalskog saveza Albanije.

Autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je danas u Tirani, potvrdio je novinarima u glavom gradu Albanije potpredsednik FSS Savo Milošević.

Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela, gde će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan, mesto odigravanja kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope sa domaćom selekcijom Albanije.

Do incidenta je došlo pošto su se dva autobusa sa gostima iz Srbije razdvojila na kružnom toku, tako da izveštači srpskih medija nisu bili prisutni kada je došlo do kamenovanja.

Na autobusu sa „orlovima“ razbijeno je staklo, a, na sreću, niko nije povređen.

Srpske fudbalere je dočekalo oblačno vreme, a očekuje se da tokom utakmice pada kiša.

Reprezentativci Srbije neće trenirati u Albaniji.

Ekipa će u Tirani ostati sve do četvrtka kasno popodne, kada će se uputiti u Elbasan na utakmicu.

Duel na Elbasan areni počeće u četvrtak u 20.45, u pretposlednjem kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je odavno ostala bez šanse za plasman, dok se Albanija bori za mesto koje direktno vodi na kontinentalni šampionat u Francusku.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar