U trendu

Grupa E: Remi BATE-a i Bajera, Barselona lako protiv Rome

Fudbaleri BATE Borisova i Bajer Leverkuzena odigrali su danas nerešeno 1:1 u prvoj utakmici petog kola Grupe E Lige šampiona, dok je Barselona na svom stadionu deklasirala Romu sa 6:1.

BATE Borisov je poveo već u drugom minutu, a strelac je bio Mikhail Gordječuk koji je šutirao sa oko 15 metara po sredini gola pravo u Bernda Lena, ali je golman Bajera loše odreagovao, pa mu je lopta prošla kroz noge.

Domaćin se nakon vođstva uglavnom koncetrisao na odbranu, međutim, odbrana beloruskog tima popustila je u 68. minutu.

Hakan Čalhanoglu je kroz odbranu BATE-a u šesnaesteru proigrao Admira Mehmedija, koji je iz prve šutirao i lobovao golmana Sergeja Černika.

Srpski internacionalaci Filip Mladenović i Nikola Milunović odigrali su svih 90 minuta za BATE.

Barselona je večeras ubedljivim trijumfom protiv Rome osigurala plasman u osminu finala Lige šampiona.

Ekipa Luisa Enrikea povela je golom Luisa Suaresa u 15. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Lionel Mesi duplirao prednost.

Urugvajski napadač, Suares, je u 44. minutu poviosio na 3:0, a strelci u drugom poluvremenu bili su Đerar Pike u 56, Mesi u 60. i Adrijano u 77.

Roma je u 82. minutu mogla da smanji zaostatak, ali je Mark-Andre Ter Štegen odbraio jedanaesterac Edinu Džeku, koji je ipak u sudijskoj nadokandi vremena uspeo da postigne počasni gol za italijansku ekipu.

Barselona sa 13 bodova zauzima prvo mesto u Grupi E, Bajer i Roma nalaze se na deobi drugog sa po pet, dok je BATE sa bodom manje na poslednjem četvrtom mestu.

U utakmicama poslednjeg šestog kola Grupe E 9. decembra će Bajer iz Leverkuzena ugostiti Barselonu, a Roma će dočekati BATE.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar