U trendu

Incident nakon utakmice: Mirotić pocepao zastavu Srbije (Video, Foto)

Španski košarkaški reprezentativac Nikola Mirotić napravio je nezapamćen skandal na šampionatu Evrope, pošto je izlazeći sa terena nakon poraza od Italije pocepao zastavu Srbije.

On je na putu prema svlačionici, vidno iznerviran posle poraza, povukao zastavu Srbije koja se vijorila iznad njega i pocepao njen beli deo.

Ubrzo potom, košarkaš rođen u Podgorici, koji je pre nekoliko dana tokom meča sa Srbijom bio na meti srpskih navijača izvinio se na Tviteru.

„Duboko žalim zbog svoje reakcije koju sam imao po završetku utakmice, ali ni u jednom trenutku nisam shvatio da je bila zastava, a još manje zastava Srbije. Gledao sam u pod kada mi je nešto palo na lice. Nikada ne bih uvredio ni jedan simbol zemlje“, napisao je Mirotić.

Ovaj košarkaš trenutno je član NBA ligaša Čikaga, a prethodno je igrao za Real Madrid.

KSS: Osuđemo Mirotića, ali smatramo da nije video zastavu

Košarkaški savez Srbije (KSS) osudio je potez španskog reprezentativca Nikole Mirotića, koji je sinoć u Berlinu pocepao srpsku zastavu, ali i ocenio da se na osnovu snimka vidi da on nije bio svestan šta je uradio.

„Košarkaški savez Srbije osuđuje potez Nikole Mirotića. Cepanje srpske zastave je neprihvatljiv čin bez obzira ko ga je i u kakvoj situaciji napravio. Na osnovu snimka samog događaja, smatramo da Mirotić nije video da je u pitanju srpska zastava i da realno nije bio svestan šta je u tom trenutku učinio. Njegovo objašnjenje i izvinjenje dato preko Tvitera deluju iskreno“, navodi se u saopštenju KSS.

Kako se poručuje, iz tih razloga, KSS neće dalje reagovati na ovaj događaj.

„Svu energiju usmerićemo na utakmice koje naše momke očekuju do ispunjenja glavnog cilja – osvajanja medalje i plasmana na Olimpijske igre u Riju“, poručuju iz KSS.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar