U trendu

Ivanović završila takmičenje na Ju Es openu u prvom kolu

Teniserka Srbije Ana Ivanović nije danas uspela da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je izgubila od 50. teniserke sveta Dominike Cibulkove iz Slovačke sa 1:2 u setovima (3:6, 6:3, 3:6).

Ivanović je u prvom gemu oduzela servis protivnici i povela, ali je Cibulkova vratila brejk u četvrtom gemu i izjednačila na 2:2. Srpska teniserka je ponovo napravila brejk i stekla prednost, a zatim je Cibulkova zatim vezala četiri gema i osvojila prvi set.

Cibulkova je bolje počela drugi set, povela je sa 3:1, ali je sedma teniserka sveta uspela da preokrene, osvojila je pet gemova uzastopno i izjednačila na 1:1 u setovima.

Ivanović je u prvom gemu trećeg seta oduzela servis Cibulkovoj, a zatim je Slovakinja popravila igru i vezala četiri gema za vođstvo od 4:1. Srpska teniserka je potom osvojila gem na svoj servis, a u narednom nije iskoristila dve brejk lopte pa je Cibulkova povela sa 5:2.

Ivanović je zatim osvojila gem na svoj servis bez izgubljenog poena, ali je i Cibulkova bez većih problema osvojila gem, iskoristila je drugu meč loptu i posle dva sata pobedila sedmog nosioca poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

Cibulkova će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Džesike Pegule, 260. teniserke sveta, koja je kroz kvalifikacije stigla do glavnog žreba. Pegula je u prvom kolu pobedila 55. teniserku na WTA listi Belgijanku Alison Van Ejtvank sa 7:5, 6:3.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.