U trendu

Kovačević: Ne plašimo se Portugalaca, hoćemo prvo mesto

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je da njegov tim pobedom nad Portugalijom želi sa prvog mesta grupe da se plasira u četvrtfinale prvenstva Evrope u Beogradu.

„Mi smo prvu misiju ispunili na otvaranju, imali fenomenalnu promociju futsala, pred rekordnim brojem navijača. I protiv Portugalije Arena će biti krcata, kao i u meču nokaut faze. Idemo na pobedu u svakoj utakmici, i protiv Portugalije, a kasnije i u mogućem duelu sa Španijom. Nikoga se ne plašimo, verujemo u sebe, svesni da se razlika u futsalu stalno smanjuje, a uz podršku sa tribina može lako i da nestane“, rekao je Kovačević za sajt FSS.

Srpskim futsalerima nephodna je pobeda kako bi u četvrtfinalu izbegli Španiju, jer je Portugalija postigla više golova protiv Slovenije.

„I da su Portugalija i Slovenija odigrali nerešeno, ništa se ne bi promenilo u našim planovima. U futsalu je gotovo nemoguće igrati na nulu, čuvati rezultat, tražiti bod… Iskreno, ne pamtim neku takvu utakmicu jer videli ste koliko ima promena, tempa i neizvesnosti. U meč ulazimo sa istom ambicijom kao i na premijeri sa Slovenijom, bez obzira na kvalitet Portugalije“, jasan je bio selektor.

Kovačević se osvrnuo na jučerašnji meč Portugalije i Slovenije (6:2).

„Slovenački kolega je taktički mnogo grešio, imao nekoliko zaista neshvatljivih poteza i sve se to naravno odrazilo na rezultat. Kada je imao dobar, aktivan rezultat, vukao je neke poteze koji su kasnije koštali Sloveniju ubedljivog poraza“, rekao je Kovačević.

Utakmica između Srbije i Portugalije igra se sutra od 21 sat u Areni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.