U trendu

Nadal tuži zbog optužbi za doping

Španski teniser Rafael Nadal tužio je bivšu francusku ministarku sporta Rozelin Bašelo jer ga je optužila da je koristio doping, prenose mediji.

„Imam obavezu da branim svoj lični i sportski integritet, kao i vrednosti koje zastupam“, izjavio je Nadal.

Posle informacije da je Marija Šarapova bila pozitivna na doping kontroli, Bašelo je izjavila da je i Nadal pao na doping testu 2012. godine, ali da je afera prikrivena, pa je on pauzirao sedam meseci zbog navodne povrede kolena.

„U teniskom svetu sazna se za doping kada igrač ili igračica iznenada propuste nekoliko turnira ili ne igraju nekoliko meseci zbog navodne povrede. Nadal je 2012. propustio sedam meseci zbog ‘čuvene’ povrede. Mi znamo da je bio pozitivan na doping“, rekla je tada Bašelo.

Nadal je odmah posle te izjave pre mesec dana najavio tužbu.

„Cilj ove tužbe je da javne ličnosti ne iznose uvrede ili lažne optužbe na račun sportista bez ijednog dokaza i da pritom ostanu nekažnjene“, objasnio je osvajač 14 grend slem trofeja i bivši prvi teniser sveta.

Nadal je istakao da ima poverenja u francusko pravosuđe i naveo da, ukoliko dobije spor, sav novac na ime obeštećenja uplatiće na račun neke humanitarne nevladine organizacije u toj zemlji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.