U trendu

Poketino zadovoljan pristupom, Pelegrini ljut na sudiju

Trener Totenhema Maurisio Poketino rekao je da je veoma zadovoljan pristupom svojih fudbalera u pobedi nad Mančester sitijem, u utakmici koju je opisao kao posebnu.

„Ova utakmica je bila vrlo važna. Moglo je da se oseti da nije bila uobičajena i da je bila pravi ispit za nas. Zbog toga sam vrlo zadovoljan zbog mojih igrača. Pristup je bio dobar, a odigrali su savršenu partiju protiv tima koji ima mnogo kvalitetnih igrača vrhuznske klase. Moji igrači imaju sve zasluge za pobedu“, rekao je Poketino za Bi-Bi-Si posle meča.

Totenhem je pobedio sa 2:1 i izbio na drugo mesto tabele. Prvi gol je postignut iz penala dosudjenog jer je lopta pogodila u ruku Rahima Sterlinga, koji je skočio i okrenuo ledja da bi blokirao šut. Ta sudijska odluka razbesnela je domaće fudbalere i izazvala brojne polemike tokom meča i nakon njega.

„Nisam video šta se desilo sa mesta na kome sam stajao. Ponekad se takve stvari dešavaju u fudbalu. Nekad vam ide na ruku, a nekada protiv“, rekao je Poketino.

Mančester siti je sada četvrti na tabeli, sa četiri boda manje od Arsenala i Totenhema i šest bodova manje od lidera Lestera. Trener „građana“ Manuel Pelegrini bio je ljut posle meča zbog dosudjenog penala.

„Sudija je želeo da pokaže penal i pokazao ga je. Odluka je apsolutno pogrešna, jer je lopta pogodila Sterlinga u ledja, pa u lakat. On nije čak ni video loptu. To je isti sudija koji nam u prvom meču protiv Totenhema nije priznao dva gola zbog ofsajda, kada smo izgubili 4:1“, rekao je Pelegrini.

On nije imao dilemu da je to ključni trenutak meča.

„To je trenutak koji je odlučio utakmicu. Pre toga nisu imali ni jedan udarac ka našem golu, niti su napravili ijednu priliku. Mi smo rizikovali, timski duh je bio dobar, ali to nije bilo dovoljno“, rekao je Pelegrini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar