U trendu

„Serbia open“ i otvaranje atletske dvorane 1. marta

Novoizgrađena atletska dvorana na Banjici svečano će biti otvorena 1. marta, kada će se u njoj održati premijerni „Serbian open indoor meeting“, saopštio je danas Atletski savez Srbije (ASS).

Kako se navodi, dvorana koja je bila višedecenijski san mnogih generacija srpskih atletičara izgrađena je velikim zalaganjem Vlade Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, Ministarstva odbrane, Ministarstva omladine i sporta, kao i Svetske i Evropske atletske federacije.

Direktor mitinga, nekadašnji atletičar, Dragutin Topić izjavio je da je 1. mart istorijski dan za srpsku atlčetiku i izrazio nadu da će takmičenje postati tradicionalno.

Atletičari iz zemlje i inostranstva nadmetaćje se u 11 disciplina, a izvesno je da će među njima biti Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Amela Terzić i drugi.

„Otvaranjem ove hale Atletski savez Srbije postaviće nove standarde u regionu, a atletski komleks na Banjici postaće baza za razvoj vrhunskih sportista, ne samo iz Srbije, već i sa celog Balkanskog poluostrva i velikog dela jugoistočne Evrope. Samim tim će na takmičenju i biti zastupljeni mahom sportisti iz ove regije, jer želimo da ih upoznamo sa svim onim što ovaj velelepni centar pruža“, istakao je Topić.

U sklopu mitinga biće organizovane trke mlađih juniora i juniorki na 800m, koje će predstavljati svojevrsnu nagradu i podstrek mladim sportistima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.