U trendu

Srbija u finalu Svetskog prvenstva!!! (Video)

Na Novom Zelandu, Orlići su odigrali polufinale FIFA Svetskog prvenstva. Nakon produžetka, Srbija – Mali 2:1, 1:1 (1:1).

Naša reprezentacija je već jednom savladala Mali, u grupnoj fazi Mundijalita kada je bilo 2:0, golovima Sergeja Milinković-Savića i Staniše Mandića.

Rezultat posle regularnih 90 minuta je bio- 1:1. Srbija je povela golom fudbalera Partizana Andrije Živkovića u četvrtom, ali je Jusuf Kone izjednačio u 39. minutu.

Izabranici Veljka Paunovića su do isteka pola sata igre potpuno kontrolisali dešavanja na terenu, a posle vođstva odlične šanse nisu iskoristili Sergej Milinković-Savić i Staniša Mandić.

Fudbaleri Malija posle toga uspeli su da se oslobode pritiska i dođu do izjednačenja, a potom i zaprete u finišu prvog dela igre.

U nastavku oba tima zaigrala su dosta opreznije, a Srbija je novom vođstvu bila najbliža u 71. minutu kada je prečka zaustavila udarac Milana Gajića iz daljine.

U produžecima, Sergej Milinković-Savić osvojio je loptu na sredini terena i poslao dobar pas napred ka rezervisti Ivanu Šaponjiću, koji je izborio korner. Centaršut Andrije Živkovića, skok Miloša Veljkovića koji je sa 6, 7 metara od gola vratio loptu na peterac, a odatle – Šaponjić glavom zakucava fudbal u mrežu Malija – 2:1!

Reprezentativci Srbije sastaće se u finalu sa Brazilom u subotu, 20. juna, u 7 sati po našem vremenu, koji je jutros bio bolji od Senegala sa 5:0.
https://www.youtube.com/watch?v=BZO4P0BYzdU

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.