U trendu

Vojvodini velika prednost pred revanš sa Sampdorijom

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas kao gosti u Torinu ekipu Sampdorije sa 4:0, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Strelci su bili Mirko Ivanić u četvrtom, Aleksandar Stanisavljević u 49. i Ognjen OÅŸegović u 59. i 91. minutu.
Revanš će se igrati u četvrtak u Novom Sadu.

Vojvodina je stekla prednost već na samom početku, kada je Ivanić posle odličnog duplog pasa sa Stanisavljevićem ostao sam pred golom Emilijana Vivijana i lako ga savladao.
Dva minuta kasnije gol je mogao da da i Stanisavljević, ali je Vivijano odbranio njegov šut sa 30 metara.
Vojvodina je nastavila da preti narednih nekoliko minuta, a Sampdorija je prvu izglednu priliku imala u 23. minutu kada je Lukas Fernando Å¡utirao malo pored gola sa 23 metra iz slobodnog udarca.
Novu odličnu Å¡ansu za Vojvodinu imao je Stanisavljević u 31. minutu, kada je pogodio prečku. Sampdorija je bila opasnija do poluvremena, ali nije uspela da ozbiljnije ugrozi gol Srđana Åœakule.
Već na samom početku drugog poluvremena, gosti su doÅ¡li do drugog gola. Posle lopte u prazan prostor, OÅŸegović je izaÅ¡ao sam ispred Vivijana, ali mu je italijanski golman odbranio Å¡ut. Ipak, lopta se odbila do Stanisavljevića, koji je poslao u prazan gol.
Sampdorija je imala odličnu priliku da smanji zaostatak u 56. minutu, ali je Ŝakula odlično odbranio šut Roberta Sorijana.
Minut nakon toga, Vojvodina je postigla i treći pogodak, nakon čega su usledili zviÅŸduci navijača domaćeg tima, pre svih kapitenu Anđelu Palombu, koga je trener Valter Zenga izveo iz igre nakon tog gola.
Vojvodina je pet minuta pre kraja susreta imala veliku Å¡ansu za joÅ¡ jedan gol, kada je Stanisavljević proÅ¡ao po levoj strani, ali i oklevao prilikom dodavanja OÅŸegoviću, pa je Vasko Ređini omeo napadača srpskog kluba da bolje Å¡utira.

Posle Å¡anse OÅŸegovića, Vojvodina je nastavila kontranapadima da ugroÅŸava Sampdoriju, a u 90. minutu je veliku priliku imao i Aleksandar Paločević, čiji je Å¡ut sa 20 metara odbranio golman domaćih. Već u narednom minutu usledio je solo prodor OÅŸegovića, koji je Å¡utirao sa desetak metara u dalji ugao Vivijana i pogodio za velikih 4:0.

Navijači Sampdorije, kojih je na Olimpijskom stadionu u Torinu bilo oko četiri hiljade, istakli su transparent sa natpisom „Hvala čika Vujo“ i zastavama kluba i SFRJ, u počast legendi italijanskog i srpskog kluba Vujadinu BoÅ¡kovu, koji je umro proÅ¡le godine.
Utakmici je prisustvovalo i oko 200 navijača Vojvodine, koji su autobusima doputovali u Torino.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.